YABANCI DİL

• İngilizce, Almanca ve İspanyolca dersleri İngilizce, Almanca ve İspanyolca öğretmenleri tarafından verilmektedir. Öğrencilerimizin öğrendikleri yabancı dilde kendilerini ifade edebilme becerisine ulaşmasını hedefledik. Hedefimize ulaşabilmek için uyguladığımız yöntemle öğrencilerimiz, yaşayarak ve eğlenerek ana dilini öğrenir gibi yabancı dil öğreniyor.

ORFF VE MÜZİK

• Orff Ve Müzik etkinliği öğrencimizin ritim duygusunu, müzik kulağını, müzik ilgisini ve müzik becerisinin gelişimine olanak sağlar. Çocuklar, Grupla birlikte şarkı söylemeyi, konuşmayı, müzik yapmayı, dans etmeyi, bedenini kullanarak ritim oluşturmayı Orff etkinlikleri sayesinde başarır. Orff etkinliğimiz çeşitli ritim aletleri ve bedenini kullanarak eğlenceli ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

DRAMA ATÖLYESİ

• Çocukların aktif olarak katıldığı drama derslerinde, bireysel veya gruplar halinde oyunlar oluşturularak kendilerini iyi şekilde ifade etmeleri, grup içinde çalışmayı ve paylaşımı öğrenmeleri gerçekleşir.

GÖRSEL SANATLAR

• Resim derslerinde çocuklara çizgi, kompozisyon çalışmaları, renk bilgisi, boyama teknikleri ve yoğurma maddeleri ile çalışmalar yaptırılır. Çeşitli materyallerle farklı teknikleri öğrenmeleri sağlanır.
  • yemelistesi.PDF (150kb)

ALAŞEHİR İLKOKUL

İlkokul eğitimimiz, yeni yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirmek üzere planlanmıştır. Akademik hayata ilk adımlarını atan öğrencilerimizin derslere karşı olumlu tutum geliştirmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle ilkokulumuzda bilginin ezberletildiği yaşantılar yerine; bilgi ve becerilerin harmanlanarak öğrencinin aktif halde bilgiyi zihninde yapılandırmasını destekleyen bir öğrenme iklimi oluşturulmaktadır. Okuma-yazma, okuduğunu anlama, Türkçeyi doğru kullanma, temel matematiksel işlemler, önemli toplumsal ve doğal olaylar hakkında temel bilgiler edinirler. Üstek Kolejleri’nde ilköğretim öğrencilerimiz ödevlerini ve konu eksiklerini her gün belirlenen saatlerde öğretmenleri eşliğinde okulumuzda tamamlamaktadırlar. Ödev yapımında öğrencinin destek ihtiyacı öğretmen tarafından daha sıkı takip edilerek öğrencinin eksiği ve yanlış bilgiler edinme olasılığı ortadan kalkar. İngilizce dersleriyle öğrencilerimize konuştuğu dilin dışında bir dili kullanarak iletişim kurma becerisini kazandırmak ve İngilizce'yi sevdirmek amaçlanmakta, ayrıca öğrencilerimizin İngilizce dilini özgüvenle kullanıp, çağdaş dünyaya sağlıklı uyum sağlayarak yetişmelerine yönelik araştırmalar yapılarak, programlar geliştirilmektedir. Okulumuz , Globalleşen dünyamızda İngilizcenin yanı sıra ikinci ve üçüncü bir yabancı dil bilmenin de önemini göz önünde bulundurarak Almanca ve İspanyolca eğitimi vermektedir. Almanca eğitimi , ezberci sistemden uzak, konuşma odaklı, öğrencilerin Almancayı severek ve yaşayarak öğrenmelerini esas almaktadır. İspanyolca yalnızca İspanya’da konuşulan bir dil değildir; İspanya’ya bağlı adalarda konuşulduğu gibi, Güney Amerika ülkelerinin pek çoğunun da anadilidir. Ayrıca , 4 yıllık eğitim - öğretim sürecinde uzman psikologlar ve rehber öğretmenler tarafından oluşturulmuş teknoloji destekli sınıflarda her bir öğrencinin ilgi ve yeteneği keşfedilir. Öğrencilerin temel eğitim derslerinin yanında görsel sanatlar, spor aktiviteleri ve müzik eğitimini de hedef alan sosyal etkinliklerden faydalanması sağlanır.

Bilişsel
Zekâ

Öğrencilerimizin küçük yaşlarda bilişsel zekâ gelişimini sağlayıcı eğitim uyguluyoruz.

Rehberlik
Birimi

Rehberlik birimimiz her öğrencimizi özel olarak takip eder.

Günlük Program

• Sabah

20 Dakika kitap okuma saati

Her sabah ilk 20 dakika kitap okuma saatimiz vardır, bu sayede çocuklarımız kitap okuma alışkanlıklarını kazanırlar, daha sonra akademik derslere geçilir.

• Öğle Vakti

Yemek ve yetenek dersleri

Öğle yemeği sonrası yetenek derslerine ağırlık verilmiştir.

• Çıkış

Okul çıkış saatimiz 17:00'dir.

Tüm gün işlenin konularla ilgili ders tekrarı verilmiş olur.

Okul giriş çıkış saatleri nedir?

Derslerimiz 09:00'da başlayıp, 17:00'da sona ermektediri, ayrıca çalışan velilerimiz için saat 18:00'a kadar öğrencimiz, öğretmen gözetiminde okulda bekleyebilmektedir.

Okul servisi var mı?

"Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'ne" uygun olarak donatılmıştır. Okul Öncesi bulunan servislerimizde hostesler görev yapmaktadır.

ALAŞEHİR Kampüsü GALERİ

ALAŞEHİR Kampüsü