LGS HAZIRLIK

• Ortaokulda sınav gerçeği öğrenciye bir sorumluluk olarak kazandırılır ve bu amaçla gerek Türkiye genelinde gerekse Üstek kolejlerinde yerini görebileceği farklı sınavlar uygulanır. Bu yolla “biz ne kadar verdik öğrenci ne kadar aldı” bu sorunun cevabını bularak her bireye özgü kazanım çalışmaları yapılır. Bu çalışmalara Eğitim Koçluğu sistemimiz ile destek sağlanır.

DESTEK ETÜTLERİ

• Öğrencilerimizin konu veya ödev eksikleri branş öğretmenleri tarafından hafta içi ve hafta sonu destek etütleri ile okulumuzda tamamlanmaktadır. Bu süreçte eksiklerini ilgili branş öğretmenleri tamamladığı için öğrencinin yanlış bilgiler edinme olasılığı ortadan kalkmaktadır.

YABANCI DİL

• İngilizce, Almanca ve İspanyolca dersleri İngilizce, Almanca ve İspanyolca öğretmenleri tarafından verilmektedir. Öğrencilerimizin öğrendikleri yabancı dilde kendilerini ifade edebilme becerisine ulaşmasını hedefledik. Hedefimize ulaşabilmek için uyguladığımız yöntemle öğrencilerimiz, yaşayarak ve eğlenerek ana dilini öğrenir gibi yabancı dil öğreniyor.

ORFF VE MÜZİK

• Orff Ve Müzik etkinliği öğrencimizin ritim duygusunu, müzik kulağını, müzik ilgisini ve müzik becerisinin gelişimine olanak sağlar. Çocuklar, Grupla birlikte şarkı söylemeyi, konuşmayı, müzik yapmayı, dans etmeyi, bedenini kullanarak ritim oluşturmayı Orff etkinlikleri sayesinde başarır. Orff etkinliğimiz çeşitli ritim aletleri ve bedenini kullanarak eğlenceli ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

DRAMA ATÖLYESİ

• Çocukların aktif olarak katıldığı drama derslerinde, bireysel veya gruplar halinde oyunlar oluşturularak kendilerini iyi şekilde ifade etmeleri, grup içinde çalışmayı ve paylaşımı öğrenmeleri gerçekleşir.

GÖRSEL SANATLAR

• Resim derslerinde çocuklara çizgi, kompozisyon çalışmaları, renk bilgisi, boyama teknikleri ve yoğurma maddeleri ile çalışmalar yaptırılır. Çeşitli materyallerle farklı teknikleri öğrenmeleri sağlanır.
  • yemelistesi.PDF (150kb)

EDREMİT ORTAOKUL

Ortaokul eğitimimiz , evrensel değerleri ilke edinen, cesur, öncü, yenilikçi bireyler yetişmesi için öğrenim fırsatları yaratırken öğrencilerinin sosyal, duygusal ve akademik gelişimlerini ön plana alacak şekilde planlanmıştır. Ortaokulun ilk basamağı olan 5.sınıftan itibaren branşlarında uzman öğretmenlerimizle kazanımlar ve etkinliklerle derslerimiz devam ederken her öğretmenimiz her bir öğrencisini sıkı takip edebilmektedir. Öğrencilerimizin konu veya ödev eksikleri branş öğretmenleri tarafından hafta içi ve hafta sonu destek etütleri ile okulumuzda tamamlanmaktadır. Bu süreçte eksiklerini ilgili branş öğretmenleri tamamladığı için öğrencinin yanlış bilgiler edinme olasılığı ortadan kalkmaktadır. Ortaokulda sınav gerçeği öğrenciye bir sorumluluk olarak kazandırılır ve bu amaçla gerek Türkiye genelinde gerekse Üstek kolejlerinde yerini görebileceği farklı sınavlar uygulanır. Bu yolla “biz ne kadar verdik öğrenci ne kadar aldı” bu sorunun cevabını bularak her bireye özgü kazanım çalışmaları yapılır. Bu çalışmalara Eğitim Koçluğu sistemimiz ile destek sağlanır. Eğitim Koçluğu , öğrenci-okul koordinasyonu sağlamak, eğitimdeki sıkıntıları aşmak, öğrencinin diğer öğrencilerden farkını göz önünde bulundurup yol haritası çıkarmak, veli ile öğrenci arasında köprü oluşturmak, okul derslerini, deneme sınavlarını takip etmek, öğrenciye hedef belirlemesinde ve meslek seçiminde yardımcı olmak, test çalışma tekniğinin gelişmesi için özel çalışmalar hazırlamak için geliştirilen eğitim öğretim programıdır. Ortaokul Yabancı Dil Eğitim Programımız, ilkokuldan yumuşak bir geçişle ortaokula daha rahat adapte olmasını sağlamak amacıyla, programlar arası senkronize bir geçişi sağlamaktadır. Konuşma pratiği üzerine kurulmuş drama / hikayeleştirme bazlı bir programdır. Her öğrenilen konu konuşma pratiği ile desteklenir, drama metodu yoluyla pekiştirilir. Globalleşen dünyamızda İngilizcenin yanı sıra ikinci ve üçüncü bir yabancı dil bilmenin de önemini göz önünde bulundurarak Almanca ve İspanyolca eğitimi vermektedir. Almanca eğitimi , ezberci sistemden uzak, konuşma odaklı, öğrencilerin Almancayı severek ve yaşayarak öğrenmelerini esas almaktadır. İspanyolca yalnızca İspanya’da konuşulan bir dil değildir; İspanya’ya bağlı adalarda konuşulduğu gibi, Güney Amerika ülkelerinin pek çoğunun da anadilidir. Öğrencilerimizin derslerinin yanı sıra sanat ve spor derslerini de hedef alan sosyal etkinliklerden faydalanmaları sağlanmaktadır.

LGS
Hazırlık

Öğrencilerimiz her açıdan tam donanımlı olarak merkezi sınavlara hazırlanmaktadır.

Koçluğu

Öğrenci-okul koordinasyonu sağlamak, eğitimdeki sıkıntıları aşmak ve yol haritası çıkarmak.

ORTAOKUL EĞİTİM

• AKADEMİK EĞİTİM

Sayılsal ve Sözel Dersler

Destek Etütleri, Eğitim Koçluğu, LGS, hazrılık çalışmaları

• YETENEK DERSLERİ

Kişisel Gelişim

Müzik, Beden Eğitim, Görsel Sanatlar, Robotik eğitimleri verilmektedir.

• Çıkış

Okul çıkış saatimiz 17:00'dır.

Tüm gün işlenin konularla ilgili ödevlendirmeler verilmiş olur.

Okul giriş çıkış saatleri nedir?

Derslerimiz 09:00'da başlayıp, 17:00'da sona ermektediri, ayrıca çalışan velilerimiz için saat 18:00'a kadar öğrencimiz, öğretmen gözetiminde okulda bekleyebilmektedir.

Okul servisi var mı?

"Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'ne" uygun olarak donatılmıştır. Okul Öncesi bulunan servislerimizde hostesler görev yapmaktadır.

EDREMİT Kampüsü GALERİ

EDREMİT Kampüsü