YABANCI DİL

• Circle time (Çember Zamanı) ile öğrencilere nasıl hissettiklerini, hangi günde ve ayda olduklarını, hava durumunu sorarak derse giriş yapıyoruz. Böylece öğrencilerimiz, basit cümleler ile kendilerini ifade etmeyi öğreniyor. Öğrencilerimizin farklı kültür ve dillerle erken yaşlarda tanışması amacıyla 4. yaştan itibaren Almanca ikinci yabancı dil olarak verilir.

ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME

• Öğrencinin öğrenme sürecinin farklı aşamalarında ne bildiklerini, ne merak ettiklerini ve ne öğrendiklerini içeren süreç ve sonuca yönelik değerlendirmeleri gerçekleştirmek amaçlanır. Bu değerlendirmeler gerçekleşirken bir dizi farklı strateji, yöntem ve teknik kullanılır. Yapılan değerlendirme sonuçları, programın geliştirilmesi amacıyla kullanılabileceği gibi eğitimin etkisini belirlemek amacıyla da kullanılır. Her iki durumda da hedefimiz çocukların gelişimini ve eğitimini desteklemektir.
    * Gözlem kayıtları
    * Anektod kayıtları
    * Gelişim Kontrol listeleri ve Standart Testler
    * Portfolyo Sunumları
    * Gelişim Raporları

FEN-MATEMATİK ETKİNLİĞİ

• Çocukların eğlenerek öğrendikleri, çevrelerini keşfettikleri, deneyler yapıp gözlemlerde bulundukları, araştırma, inceleme ve keşifler yaptıkları, matematikle oynayıp matematiği sevdikleri, sınıflandırma, sıralama, örüntü gibi çalışmaları içeren bir etkinliktir.

TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ

• Türkçe dil etkinliği derslerinde öncelikli olarak öğrencilerin dil gelişimleri ve bunun yanında bilişsel gelişimleri desteklenir. İçinde tekerlemeler, parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, pandomim, dramatizasyon, öykü tamamlama vb. etkinlikler yer alır. Türkçe etkinlikleri çocukların Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamayı amaçlar ve sözcük dağarcıklarının geliştirilmesini destekler. Sözcük dağarcığı gelişen çocuğun, kelime tanımlama becerisi gelişir, dile hâkimiyeti artar.

İLKOKULA HAZIRLIK

• Sembol çalışmaları, ses çalışmaları, anlama ve anlatım çalışmalarından oluşan okuma yazmaya hazırlık çalışmamız 36-66 ay arası çocuklar için aşamalı bir şekilde hazırlanmıştır. Öğrencilerin ses temelli eğitim modeline uygun olarak sesleri tanıyıp yazdıkları, kelimeler türettikleri, küçük motor kaslarını geliştirirken onları ilköğretime hazırlamaktır. Mandala çalışmaları, okuma yazma etkinliklerinde kullandığımız bir tekniktir.
  • yemelistesi.PDF (150kb)

EDREMİT OKUL ÖNCESİ

Üstek Koleji Anaokulların da, eğitim anlayışımız, çocukların okulu sevmeleri, yaparak, yaşayarak, deneyimleyerek öğrenmeleri, bilişsel, dil, sosyal-duygusal ve fiziksel gelişimlerini desteklerken, günlük yaşam becerilerini öğrenmeleri, temel alışkanlıkları ve öz bakım becerilerini kazanmaları hedeflenmektedir. Programımızda, çocukların, aktif, sorgulayan, kendini ifade edebilen, özgüvenleri gelişmiş, değerlerine saygı duyan, öz denetimini sağlayan bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanınmaktadır. Anaokullarımız da, Meb Okul öncesi Eğitim programı ile bütünleştirilmiş farklı yaklaşım modelleri ( Reggio Emilia, Montessori ) uygulanmaktadır. Öğrencinin yaş dönemi esas alınarak tasarlanan “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” öğrencilerin yetenekleri ve öğrenme şekilleriyle bütünleşerek kalıcı bir eğitime zemin hazırlamaktadır.

Eğlenceli
Bilim

Deneyler *Mutfak Atölyesi *Her hafta bir deney, ya da bir mutfak Atölyesi yapılır.

SCAMPER
Etkinliği

Çocuklara farklı düşünme, hayal kurma ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koyma şansı verir.

Günlük Program

• Sabah

Kahvaltı, Egzersiz ve Ders

Her sabah kahvaltı ve sonrasında küçük egzersizlerle güne sağlıklı başlıyoruz, daha sonra sınıf derslerimize geçiyoruz.

• Öğle VAKTİ

Yemek, Dinlenme ve Uyku

Sadece küçük yaş (3 yaş) grubu öğrencilerimiz için öğle yemeği sonunda dinlenme/uyku zamanı vardır.

• Akşamüstü

İkindi kahvaltısı ve derslerimizin devamı

Atıştırmalar sonrasında Müzik, kodlama, resim ve diğer branş derslerimiz ile çok eğleniyoruz.

Okul giriş çıkış saatleri nedir?

Derslerimiz 09:00'da başlayıp, 17:00'da sona ermektediri, ayrıca çalışan velilerimiz için saat 18:00'a kadar öğrencimiz, öğretmen gözetiminde okulda bekleyebilmektedir.

Okul servisi var mı?

"Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'ne" uygun olarak donatılmıştır. Okul Öncesi bulunan servislerimizde hostesler görev yapmaktadır.

EDREMİT Kampüsü GALERİ

EDREMİT Kampüsü